top of page

Dette land er vort

Faldsled-Millinge-Svanninge

”Jeg ser det som det ligger der”

Det ligger lige når man kommer over Svanninge Bakker. Landet og vandet. Det breder sig ud i en vifte af indtryk. Duften af syren. Duften af hav, synet af bakker, vand, marker med dyr, de bølgende kornmarker, den gule raps, skov og eng. Lyden af bølgeslag, af rislende bække, af fuglenes træk. Og det bløde, sydfynske tungemål.

Det er Øhavslandet, der byder velkommen. Det er her, den søgende finder hjem. Så kom bare inden for.

”så er der kun så kort”

Men det smukke landskab med de små idylliske landsbyer og købstaden Faaborg er til andet end blot at se på.

Vi må gerne bruges, siger både land og vand.

Og brugt bliver det. I fest og glæde, til fordybelse og eftertanke, til nydelse, til leg, til løb, til samvær.

Til brug og til kunst.

Tænk på Fynbomalerne. Tænk på de mange gallerier og kunstværksteder, der er på egnen.

”fra grænse”

Men vi går ikke i folkedragt, træsko og ryger langpibe. For nok er vi glade for vores historie, vores vand og land, men vi ved også, at der kræver indsats og fremsynethed, hvis man vil blive ved med at nyde den herlighed, som egnen tilbyder.

Hånden på hjertet: Mange af os arbejder på den anden siden Svanninge Bakker. Det har vi det fint med. Des større er glæden jo ved at komme hjem. Og er vi spredt om dagen, så står vi nok så meget mere sammen, når vi samles ved en de mange større lejligheder. Det kan være fugleskydningen i Svanninge, høstmarkedet i Millinge eller havnefesten i Faldsled.

”og til grænse”

Vores egn er lige fra O’ensevej i øst og helt ud til Hat’bækki på den anden side Faldsled i vest. Her bor vi og her har vi det godt. Her siger vi velkommen til nye beboere og vi siger det, fordi vi mener det. Vores egn er så stor og rig, at vi gerne deler den med andre.

Er du en af de aktive, har vi klubber og foreninger der tager imod. Vi har et stort stisystem over bakker, marker, enge, mader og skove. Vi kan gå ad dem, løbe ad dem, ride eller snuppe cyklen. Men husk det skal være den med de mange gear…

Og til dig med hest kan vi sige, at der er mange ruter at ride ad og det er let at få et ridekort. Vi kan også fortælle, at vi faktisk har bed & breakfast, der tager sig af din hest, hvis du er på rejse.

Der er også plads til de mere stille sysler. Dyrk historien i lokalarkivet. Eller du kan sejle. Der er vand nok til alle, hvad enten du ror i kajak, sejler i folkebåd eller er motoriseret i en Grand Banks.

Og lige meget, hvor du kommer frem, skal der såmænd nok stå en af os andre og sige: Velkommen te’!

”og dette land er vort”

bottom of page