top of page

Stier og ruter

Her er en oversigt over nogle af de stier og ruter, der findes i vores område. 

God tur

 

Kløverstien i Svanninge

 

Syrenrute nær Øhavsstien

Til fods

Der er gode muligheder for at gå dejlige ture - og flere vanderruter er afmærkede.

 

Kløverstierne i Svanninge
Tag på oplevelse på de fire Kløverstier, som med udgangsunkt fra p- pladsen på Beunebjerg går gennem landsbyerne Svanninge, Østerby og Millinge , samt til Svanninge Bakker. Se folder og udinaturen.dk

 

Steensgaardruten

Steensgaardruten er gratis at benytte og består i en børnevenlig rute på ca. en kilometer med 10 informative og dialogskabende skilte undervejs.  Læs mere her

På Steensgaard synes vi, det er vigtigt, at børn allerede på et tidligt tidspunkt får en forståelse af, hvor maden kommer fra, og hvordan processen fra jord til bord forløber.

Vi håber at se rigtig mange af jer - også alle jer, der ikke har hjemmeboende børn, men som er nysgerrige på det vi laver, eller har lyst til at strække benene i vores dejlige omgivelser.

Svanninge Bakker

Naturstyrelsen ejer store arealer i Svanninge Bakker, hvor der er gode mulighder for store natur- og landskabsoplevelser. Der er flere afmærkede vandrerruter.

 

Svanninge Bjerge

Bikubenfondens arealer rummer varietet natur i et meget kuperet landskab, men mange flotte udsigtspunkter. Der er flere afmærkede vandrerruter.

 

Øhavsstien

220 km samlet vandrerrute i det Sydfynske er en af Danmarks længste - ruten er forbeholdt vandrere og er en trampesti gennem meget varietet natur. Se ruten her.

På cykel

At cykle i området omkring Svanninge

kan være et udfordrende oplevelse,

men der er også mulighed for store oplevelser.

 

Se Faaborg-Midtfyn Kommunes oversigt over de smukkeste cykelruter her.

 

Se de stejleste bakker her

 

For mountainbikere er der

skønne ruter i det kuperede bakkelandskab

 

Følg mountainbikere på facebook

Til hest

Riderute Sudfyn

Godserne Brahetrolleborg, Holstenshuus og Steensgaard har åbnet deres ejendomme for ryttere og sammen med Bikubenfonden og Naturstyrelsen skabt 75 kilometer sammenhængende riderute - Riderute Sydfyn

bottom of page