top of page

Høstfestival 2015

Høstpyntede huse til høstfestivalen 2015

 

Vinderen af førstepladsen blev Joans yogahold

og andenpladsen gik til Mor i vugge

 

I årets Høstfestival deltog otte huse i høstpyntningen. Pynten varierede fra en fin kurv ved vejen, til små scenarier.

 

Da årets tema var "Krop og sjæl" var det vigtigt for panelet, at årets vinder repræsenterede dette tema.

 

På baggrund af dette valgte vi derfor "Joans yogahold" som vinder, da scenariet var gennemført og temaet blev fulgt med at vise noget der både kunne berøre krop og sjæl.


De få huse der deltog, havde alle lavet et flot stykke arbejde, men trods det, var panelet enige om de to vindere, som havde gjort det særligt godt.

Høstfestival 2014

er fra d. 6. september til d. 14. september. En uge med mange tradionsrige aktiviteter, som spænder lige fra fællesspisning og vandreture til kunst og sjov i hele lokalområdet.

 

Se programmet her

 

Høstfestival 2014 – hvorfor?
Formålet med høstfestivalen er at fremme et lokalt samspil mellem forskellige institutioner, kunstnere, foreninger og erhvervsliv – og at gøre de mange aktiviteter og muligheder synlige for både lokale borgere, for turister og for andre, som måske overvejer at slå sig ned i vores dejlige område.

Og så er det håbet, at synligheden giver mange flere lyst til at engagere sig og bidrage til et endnu mere aktivt lokalområde.

Høstfestivalen gennemføres i et samspil mellem frivillige kræfter og en række sponsorer, der med gavekort, donationer og økonomisk støtte gør det muligt at fastholde tilbagevendende aktiviteter og afprøve nye muligheder.

Et eventuelt overskud fra høstfestivalen kan efter konkret henvendelse fra Lokalrådet bevilges til andre lokale formål og projekter (fx projekt ”sikker skolevej”).

 

Læs om at deltage i Høstfestival her

 
Høstpyntede huse
Sidste år var det en fornøjelse med rigtig mange høstpyntede huse – hele 26 husstande var tilmeldt. Og der var præmier til de tre af dem! Ideen med udlevering af gratis halmballer som udgangspunkt for pyntning var helt rigtig! Og det vil blive gentaget i år! 


Høstmarked i Dagli'Brugsen og stegt flæsk
Festivalen åbner som sædvanligt den første lørdag med Høstmarked i Dagli’Brugsen – og slutter højtideligt den sidste søndag med aftengudstjeneste i Svanninge Kirke.

 

Hvad der ellers, traditionen tro, ligger fast, er det altid så velbesøgte arrangement med ”stegt flæsk og æblekagekonkurrence”, som finder sted i Sognegården om torsdagen i festivalugen, dvs. torsdag, den 11. september!

Hertil kommer en række gode aktiviteter fra tidligere år, som slet ikke kan undværes! Og der kommer også nye til!  

Skattejagten for børn og voksne, der på en sjov måde udforsker ”gemmesteder” i vores lokalområde, var en ny – og helt fantastisk - aktivitet sidste år. Og den bliver gentaget i en ny form!  

Aftenstemning i Bakkerne
Og så vil der naturligvis være åbne huse og rundvisninger, vandreture på ø-havsstien – og hvad er en høstfestival uden ”aftenstemning i Bakkerne”?

Lokale kunstnere er hvert år et kæmpe aktiv under hele høstfestivalen. Med forskellige kunstaktiviteter og udstillinger og med kunst til et lotteri, der bidrager stort til finansiering af høstfestivalen.  

Madtema
Sidste år havde høstfestivalen et tema: ”Naturen ind i haven”. I år bliver temaet ”Mad”. 

Mange hilsner fra Høstfestudvalget

bottom of page